Ravatherm XPS 700 SL

Zártcellás polisztirolhab hőszigetelő lemez.

Alkalmazási terület: Különösen nagy terhelésű padlók, ipari padlók, lemezalapok, nagy terhelésű parkolótetők hőszigetelésére.

Élképzés: lépcsős
Táblaméret: 600×1250 mm

Kategóriák: ,

Leírás

Ravatherm XPS 700 SL

A zárt cellaszerkezetű Ravatherm XPS 700 SL hőszigetelés tökéletes megoldás nagy igénybevételű fordított tetők és padlószerkezetek hőszigetelésére. Ezek a hőszigetelő termékek padlókban, talajon fekvő padlókban több rétegben is fektethetők. Az XPS 700 SL hőszigetelést extrúziós gyártási eljárással gyártják, melynek eredménye a homogén, zártcellás anyagszerkezet, sima felületi (un. extrúziós) kéreg. A kék színű XPS 700 SL extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezek széles skálán alkalmazhatók a homogén, zártcellás anyagszerkezetből adódó alábbi előnyös tulajdonságoknak köszönhetően: tartósan magas hőszigetelő érték; elhanyagolható nedvességfelvétel; nagy szilárdság és merevség; mérettartóság; korhadásállóság; kevés hulladékkal, egyszerűen és gyorsan beépíthető.

Méretezés

A hőszigetelő réteget is magában foglaló padlószerkezet állandó és hasznos terhelésekkel szembeni teherbíró képességének meghatározásához a tartós terhelésre vonatkozó nyomószilárdsági értéket kell használni!
A hőszigetelés felett teherelosztó szerkezetként működő padlólemez acélszükségletének tervezését tartószerkezettervező mérnök bevonásával kell végezni!

Ravatherm XPS 700SL elhelyezése

Beton felületre
A kis súlyú, könnyen kezelhető méretű, RAVATHERM XPS lemezek egyszerűen, gyorsan fektethetők, leragasztás nélkül, szoros ütköztetéssel.
A hőszigetelés és az aljzatbeton (esztrich) réteg között PE-fólia elválasztó és csúsztatóréteg elhelyezése ajánlott.
Emeletközi födémeknél a lépéshangszigetelésről külön kell gondoskodni.

Tömörített kavicságyra
A RAVATHERM XPS hőszigetelő lemezeket eltolt kötésben kell közvetlenül a tömörített kavicságyazatra vagy vékony szerelőbetonra fektetni, szükség esetén homok kiegyenlítéssel. A hőszigetelő lemezek tetszőleges időjárási körülmények mellett egyszerűen, gyorsan fektethetők. A táblák méretre vágása kézifűrésszel, vagy melegszálas vágókészülékkel végezhető. A vágott felületek pontosan illeszthetők.

Vasszerelés
A nagy szilárdságából adódóan a lemezvasalás távtartói nem nyomódnak be a hőszigetelő táblákba, így a szükséges betontakarás biztosított, azonban célszerű a szerelés során a hőszigetelésen járni, esetleg teherelosztó palló, vagy deszkaborítást használni a már megszerelt felületeken.
Ha a hőszigetelő lemezek a talajnedvesség, talajvíz elleni szigetelés felett kerülnek beépítésre, a mechanikai védőréteg szerepét is betöltik a kivitelezés idején, amely fokozottan előnyös a vasszerelésnél.

Fontos

A RAVATHERM XPS termékek tartós alkalmazási hőmérséklete max. +75 °C.
Magasabb hőmérsékleten a táblák megolvadnak, maradandó alakváltozást szenvednek.

A RAVATHERM XPS termékek -ökológiailag biztonságos- égéskésleltető adalékot tartalmaznak, amitől gyújtóláng hatására ugyan képes az égésre, de gyulladási hőmérséklet alatt önkioltóan viselkednek. Az alkalmazás során mindenkor figyelembe kell venni az érvényes tűzvédelmi előírásokat.

A RAVATHERM XPS termékek az építőiparban szokásosan használt oldó- és
lágyítószermentes anyagoknak ellenállnak. (Oldószermentes bitumenes komponensek, vizes bázisú favédő anyagok, mész, cement, falazó- és vakolóhabarcsok, anhidrit-gipsz, stb.)
Bizonyos szerves anyagok, oldószeres fakonzerválók, festékadalékok, oldószerek (aceton, etil-acetát, petróleum, benzin, stb.) a lemezeket károsítják, lágyulást, zsugorodást, anyagkárosodást okoznak.
Ragasztásnál oldószermentes ragasztót kell alkalmazni, figyelembe véve a gyártónak a polisztirolhab ragasztására vonatkozó útmutatóját.
Az XPS termékeket közvetlen-, tartósan intenzív napsugárzásnak nem szabad kitenni.

További részletek