Főbb építőanyagok

Főbb építőanyagok

Az emberek java részének egyik álma, hogy legyen saját háza, otthona. A költségeken kívül a másik legfontos, hogy minőségi építőanyag legyen az otthonunk alapja, ezekből is a főbb építőanyagok kerülnek a listára. Kivitelezők és építőanyagok kiválasztás, projekt megtervezése és számos más feladat kézben tartása kell egy ház felépítéséhez. Egyszóval nem lehet egyik pillanatról a másikra építkezni.

A házépítés alapvetően sok-sok döntés eredménye. A megbízónak el kell dönteni, hogy melyik telekre és kivel építtet, döntést kell hoznia a méretekkel kapcsolatban, meg kell határoznia a költségvetést és döntést kell hoznia annak érdekében, hogy új otthona minden szempontot figyelembe véve épülhessen meg.

Melyik építőanyagok azok amiket sokkal többen választanak mint a tásaik.

Ám de melyek azok az építőanyagok, amelyek több figyelmet kapnak, amelyek nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint társaik? A listánkat természetesen meg lehetne még bolygatni és lehetne még újabb anyagokkal bővíteni a sort – azonban felesleges lenne. Egyéni preferencia – ez az ami a legfontosabb! A mi TOP 3-as listánk a következőképpen épül fel, számunkra ezek a legkedveltebb építőanyagok – az „alapok”, amelyekkel rendkívül szeretünk dolgozni!

Beton

A betont a mesterséges építőanyagok közé sorolhatjuk. Kötőanyagból, vízből, természetes és mesterséges adalékanyagokból, adalékszerekből és egyéb kiegészítőkből áll. A beton egyik legkedveltebb tulajdonsága, hogy a frissen öntött beton bizonyos ideig szabadon formázható. A beton előnyei közé sorolható továbbá, hogy tartós (levegőben és vízben egyaránt), ellenálló a mechanikus károsodással szemben, jól terhelhető, alakítható, olcsó. Betonfajták: közönséges beton, vasbeton, feszített beton, könnyűbeton.

A fa az egyik legtermészetesebb építőanyagunk.

Jó tulajdonságai: szilárd, fagyálló, jó szigetelő, könnyen és sokoldalúan megmunkálható. Napjainkban népszerűsége egyre inkább növekszik. A tendencia azt mutatja, hogy az építőiparban is egyre tudatosabbak vagyunk, egyre gyakrabban élünk a természet által kínált természetes anyagokkal, építőanyagokkal.

Ytong

Az YTONG egy nagyon sokoldalúan felhasználható építőanyag. Fő alkotóanyagai közé sorolhatóak: homok, mész, a cement és a víz – tehát legnagyobb részben természetes összetevőkből épül fel. A falazóelembe kerül egyébként egy nagyon kis mennyiségű alumínium paszta is, amely a mésszel kölcsönhatásba lépve légbuborékok képződését indítja el, melynek következtében kialakul az YTONG hőszigetelő képessége

A falazóelem stabil szerkezetű építőanyag, nagyszerűen ellenáll az időjárás viszontagságainak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük