XPS 300 WB

XPS300WB leírás:

A kék színű RAVATHERM™ XPS 300 WB extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezek széles skálán alkalmazhatók a homogén, zártcellás anyagszerkezetből adódó alábbi előnyös tulajdonságoknak köszönhetően:

tartósan magas hőszigetelő érték
elhanyagolható nedvességfelvétel
nagy szilárdság és merevség
mérettartóság
korhadásállóság
kevés hulladékkal, egyszerűen és gyorsan beépíthető.

A RAVATHERM XPS 300 WB zártcellás polisztirolhab alkalmas

vakolt, tégla vagy kőburkolatú lábazatok
beton és vasbeton felületek
hőhidas szerkezetek
átszellőztetett vagy maghőszigetelt falak
hőszigetelésére.

A RAVATHERM XPS 300 WB hőszigetelő lemezek felülete gyárilag érdesített, amely nagyszilárdságú tapadást eredményez monolit beton, vasbeton szerkezetekhez, vakoló- és ragasztóhabarcsokkal, oldószermentes ragasztókkal rögzítve. További előnyök, amelyek miatt a RAVATHERM XPS 300 WB alkalmazása ajánlott:

a hőszigetelő táblák nedvességre nem érzékenyek, fagyállók – a hőszigetelő képességet tartósan megőrzik a kivitelezés ideje alatt és után is
kedvező épületfizikai viselkedés – a homlokzati fal belső oldali hőszigeteléseként történő alkalmazásnál párazáró réteg beépítése általában nem szükséges
nagy mechanikai szilárdság – ellenállás az építés és használat során fellépő mechanikai behatásokkal, sérülésekkel szemben
nagyszilárdságú tapadás habarcsokhoz és betonhoz – biztos aljzat a végleges felületképzésnek.

KIVÁLÓ FELÜLETI TAPADÁS, BEÉPÍTÉS

A RAVATHERM XPS 300 WB lemezek nagyszilárdságú tapadása, mechanikai szilárdsága és nedvességgel szembeni ellenállósága lehetővé teszi a hőszigetelés bennmaradó zsaluként történő alkalmazását is.
Nagyobb felületek esetén a hőszigetelő táblák elmozdulás ellen ideiglenesen a zsaluzathoz rögzítendők és, a mechanikai hatások miatti leválás megelőzése érdekében célszerű előre elhelyezett műanyag rögzítő tüskék alkalmazása, különösen homlokzati nyílások, falsarkok, áttörések közelében.

A RAVATHERM XPS 300 WB hőszigetelést utólagosan elhelyezve a hőszigetelő táblákat ragasztással és – különösen nagy felületeken vagy gyenge minőségű meglévő vakolaton – műanyagtárcsás dübelekkel kell rögzíteni.

A RAVATHERM XPS 300 WB hőszigetelő táblák érdes felületéhez a vakoló- és ragasztóhabarcsok nagy szilárdsággal tapadnak és felületén ragasztott burkolat is készíthető. Üvegszövet erősítésű vékonyvakolat-rendszer, valamint hagyományos jellegű vakolat rabicháló erősítéssel egyaránt alkalmazható.
A vakolatrétegeket a gyártó, ill. rendszergazda útmutatója szerint kell felhordani, a nem nedvszívó felületekre vonatkozó előírások alapján.
Ha a homlokzati felületképzés mechanikailag rögzített burkolat, ill. ha két falazati réteg közötti maghőszigetelés készül, elsősorban a sima felületű, extrúziós kéreggel gyártott, lépcsős vagy csaphornyos élképzésű RAVATHERM XPS 300 WB termékek alkalmazandók.

Összesen 1 találat